RETOURBELEID


WAT IS DE AMARE TEVREDENHEIDSGARANTIE?

KLANTEN: Amare Global biedt een 100% 30 dagen geld-terug tevredenheidsgarantie (minus verzendkosten) op alle producten die door Klanten worden gekocht. Als een klant om welke reden dan ook niet tevreden is met een Amare Global product, kan de klant alle gebruikte en ongebruikte producten in de oorspronkelijke verpakking (of de lege productverpakking) binnen 30 dagen na aankoop retourneren aan Amare Global voor vervanging, omruiling of volledige terugbetaling van de aankoopprijs (minus verzendkosten). BRAND PARTNERS: Als gewaardeerde Brand Partner dient u zich ervan bewust te zijn dat u wettelijke rechten heeft om een product te retourneren in overeenstemming met ons retourbeleid zoals beschreven in het document Beleidsregels en Procedures. Neem contact op met onze klantenservice op: cs.eur@amare.com

HOEVEEL DAGEN HEEFT EEN KLANT OM IETS TERUG TE STUREN?

Alle klanten krijgen 30 dagen de tijd vanaf de datum dat ze het product ontvangen. Retourzendingen na dit tijdsbestek komen niet in aanmerking voor de Amare Tevredenheidsgarantie.

WAT IS ER NODIG VOOR EEN RETOURZENDING?

  • Vraag een retourautorisatie voor koopwaar ('RMA') aan bij Amare Global door contact op te nemen met Klantenservice. Om uw retourzending te starten, vult u Formulier Retouraanvraag in (klik hier).
  • Stuur een kopie van de factuur mee met de geretourneerde producten of service. Een dergelijke factuur moet verwijzen naar uw Amare Global ID-nummer, het bestelnummer, de RMA en de reden voor de retourzending vermelden (optioneel).
  • Retourzendingen moeten binnen 14 werkdagen na de datum waarop de RMA is afgegeven, worden ontvangen.

WAAR MOET IK MIJN GERETOURNEERDE PRODUCTEN NAARTOE STUREN?

  • Retourzendingen moeten worden verzonden naar Amare Global Europe AB, Landskronavägen 27 A, 252 32 Helsingborg, Zweden, tenzij anders bepaald door Amare Global klantenservice wanneer u de RMA krijgt.
  • Alle verzendkosten moeten door de klant of Brand Partner worden betaald.

KAN IK ARTIKELEN RETOURNEREN DIE GEKOCHT ZIJN VIA EEN WEBSITE VAN EEN EXTERNE PARTIJ OF UIT DE PERSOONLIJKE INVENTARIS VAN BRAND PARTNERS?

Amare accepteert alleen retourzendingen van aankopen die rechtstreeks zijn gedaan via de Amare Global corporate en gerepliceerde websites. Amare Global Brand Partners die producten uit hun persoonlijke inventaris verkopen, zijn verplicht om restitutie- en retouraanvragen van hun klanten binnen 90 dagen na aankoop te honoreren.

KAN IK ARTIKELEN IN EEN PRODUCTPAKKET RETOURNEREN?

Producten die als onderdeel van een pakket zijn gekocht, moeten in hun geheel worden geretourneerd.

HEB IK EEN AANKOOPBEWIJS NODIG?

Ja. Stuur een kopie van de factuur mee met de geretourneerde producten of service.

WORDT MIJN BEDRIJFSVERGUNNING TERUGBETAALD?

De Bedrijfsvergunning wordt volledig terugbetaald indien de Brand Partner zijn/haar distributeurschap binnen 30 dagen na betaling beëindigt.

WANNEER KAN IK MIJN GELD TERUG VERWACHTEN?

Het kan tot 14 dagen vanaf de datum van ontvangst duren voordat restituties worden verwerkt.

PRODUCTCREDITS & AMARE-CREDITS

Productcredits en Amare-credits kunnen niet worden geruild of terugbetaald voor een geldwaarde.

UITZONDERINGEN EN SPECIALE INSTRUCTIES

Bel de klantenservice op +31/85 888 1448 of stuur een e-mail naar cs.nl@amare.com voor hulp of voor vragen over retourzendingen.